Hírlevelek
Regisztráció
Csontritkulás felmérés
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Szirmai Ágnes
Kérdezzen!




Dr. Szirmai Ágnes
Budapest, VIII. ker.


 Tegye fel kérdését!

Az Ön e-mail címe:


* A kérdése és az orvos válasza a honlapon nyilvánosságra kerül. Az e-mail címe nem kerül ki a weboldalra.

Kérjük, olvassa le az alábbi képen látható szót, és írja be az alatta található mezőbe!
Ha nem olvashatóak a betűk, kérjen másik kódot az "Új képet kérek!" linkre kattintva. Ez védelmet biztosít az automatizált üzenetek és a kéretlen reklámleveleket küldő programok ellen.

captcha

Új képet kérek!

51251
Tisztelt Doktornő!
Ez év januárban diagnoztizálták a vertigot,két hét múlva megismétlödött. A manőver hatására öt nap után elmulott. Azota tompán fáj a jobb fülem és zúg. Készült ENG,BERA,és hallás vizsgálat mind negatív lett. A vírus szterologia mutat pozitiv eredményt:Anti-Herpes simplex vírus1 és2IgG,kétes lett:Anti-Herpes simplex 1 és 2lgM.
Kérdésem okozhata ez a vertigot? Elötte decemberben tüsszös mandula gyuladásom volt.Kisebb nagyobb szünetekkkel a tokom azota is fáj.Igaz ezt hiába mondtam a fül-orr-gégészeten nem foglalkoztak vele.Kell-e tenni ezzel a vírussal kapcsolatban valamit?
Segitségét köszönöm! Tisztelettel:Fuksa Ágnes
Kedves Ágnes!
Okozhatta a vertigo-t a virusfertőzéshez kapcsolódó egyensúlyrendszeri eltérés, működéscsökkenés, vagy BPPV is. Kérjen időpontot a fül-orr-gégésztől otoneurológiai vizsgálatra, mert tisztázni kell az egyensúlyrendszer állapotát. A virus-szerológiát, ha kérdéses volt, jó lenne megismételni.
Üdvözlettel:

Dr Szirm ai Ágnes

51170
Tisztelt Doktornő!

4 nappal ezelőtt éjjel ha megfordulktam az ágyban, szédülést éreztem. Elég rosszul alszom mostanában, van egy 1 éves kisfiam, sajnos sokat ébred. Reggel a szédülés felkelés után fokozódott, sápadt lettem, erős hányinger kísérte. Ez egész de. eltartott, majd egy óra bal oldalon fekvés után javult. Külföldön élek, elmentem az ügyeletre, ahol néhány fizikális vizsgálattal kizárták az idegrendszeri okot, én a fülemben enyhe nyomást is éreztem, bár, fülzúgást, és hallásromlást nem tapasztaltam. A vizsgáló orvos belenézett a fülembe, nem látott semmit. Vérnyomásom, vércukrom rendben volt. A forgó szédülés azóta csak enyhébb formában rövidebb ideig fordult elő, viszont folyamatos bizonytalanságérzésem van. Tegnap hirtelen oldalra kaptam a fejem a fiam után, éreztem hogy megrándul a nyakam, és utána megfordult velem a világ. A szédülés enyhébb formában azóta is tart. Ismert gerincferdületem van, a nyaki csigolyákon is, és meszesedés is. 2 nap múlva megyek masszázsram hátha csak az izomletapadás okozza, bár nem hiszem. Kérem segítsen hogy ez mitől lehetnek a panaszaim, és mi lenne a megoldás. FOntos a gyors megoldás, mert a kisfiammal egyedül vagyok itthon, és félek hogy baja esik, amikor rosszul vagyok. Előre is köszönö a segítségét.
Mónika
Kedves Mónika!
szerintem jóindulatú helyzeti szédülése, BPPV-je van. Ilyenkor kis kalciumkristályok válnak ki a fülében, és bizonyos fejhelyzetben szédülést váltanak ki. A gyógymódja egyensúlyi tréning, melynek egyik módja az Epley manőver. A másik lehetőség: ki kell provokálni azt a fejhelyzetet, amelyben előjön a szédülés, és megvárni, mig elmúlik. visszaforditva a fejet, ismét szédül, de hamar elmúlik. Addig kell gyakorolni, mig meg nem szűnik. Kellemetlen, de hatásos. Keressen rá a neten az Epley manőverre, az is hatékony! fontos, hogy a szédüléstől ne feljen, és tudja végezni a gyakorlatot! Esetleg enyhe nyugtatóra szüksége lehet!
Üdvözlettel:

Dr Szirmai Ágnes

51125
Tisztelt DOKTORNO ! Nagy orommel olvastam gyors valaszat ,tanacsat nagyon , nagyon koszonom ! ! Ilona

51113
Tisztelt doktorno ! a kerdesem az lenne ,ogy meg lehet e allapitani hogy valoban manier betegseg vagy mas pl. bppv icvb all fenn.egy eve szeduleses rohamaim vannak , hirtelen, eldugul es eross zugas a fulbe , fejbe , hanyinger , de nem mindig , pulzus felugrik neha a vernyomas , de ha ez a nehany perces hulla atvonul a fejemen , fel tudok kelni a foldrol,lefekszem pihenek jo felora alatt helyrejovek ,konkretan meg annyit lehetudni : nyaki szpondilozis 3, 4 csigolgy. vertebralis artera stenoz . mesz.esde. 50 szazalek alatt .neurologiai velemegy vertebrobazilaris keringesi elegtelenseg . Mri negativ . egy eve szedem 2 szer 24 mg betaszerket, megsincs eredmeny , tobszor eloallt , kulonbozo helyzetben : hajlas , tusolas emeles most ujabban stresszre ... es elofordult orgazmus utan .. ez mi lehet ? meg igy nem volt rohamom . ujabb neurologus velemeny ; menier szindroma .. vajon lehet . meg belsofullel nem vizsgaltak . evekkel ezelott a bal fulem kezdett zugni , harom eve volt audiometria , kissebb hallasromlas bal fulbe ami most is allandoan zavar .Szeretnem tsztazni , mar nem tudom hova forduljak . Kerem tanacsat ... M. ILONA
Kedves Ilona!
Otoneurológiai és audiológiai vizsgálatra van szüksége. Ezt fül-orr-gégészeten végzik, előjegyzésre. Kérjen időpontot a ter. ill. gégészeten. Ha nem kap időontot, bejelentkezhet a rendeléseimre. Ez a vizsgálat megmondja, hogy milyen az egyensúlyrendszer állapota, és mi lehet a betegsége. Minden eddigi leletét vigye el a vizsgálatra.
Üdvözlettel:

Dr Szirmai Ágnes

50962
Tisztelt Doktornő!
Vertigo BPPVt állapítottak meg. 3x1 betaverin mellett eppley manőver csinálták velem.Otthon is kellett,most 5 nap után is jobbra meg van a szédülés,fekvéskor is.Kérdésem ezen kívül más gyógymód létezi-e. Első alkalommal 2 nap után elmúlt,most 2 hét után újra előjött de még mindig tart. Normális ez?
Kedves Beteg!
Ez teljesen normális. Sokszor 2-3 hétig is eltart a BPPV. minél inkább tornáztatja, annál hamarabb múlik el. A gyógyszerek (hányinger, illetve szorongáscsökkentők) csak azt a célt szolgálják, hogy a torna könnyebben végezhető legyen.
Üdvözlettel:

Dr Szirmai Ágnes

Összesen: 102 oldal
9101112131415161718


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr. Szirmai Ágnes

neurológia, fül-orr-gégészet, audiológia
szirmai.agnes@med.semmelweis-univ.hu

Szponzorált hirdetések