Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Szirmai Ágnes
Kérdezzen!




Dr. Szirmai Ágnes
Budapest, VIII. ker.

52906
Tisztelt Doktornő!
Segítségét szeretném kérni.
2012. április 2-án műtöttek hipofízis daganattal. Ez rendben le is zajlott. Április 29-én az történt, hogy egy kerti eszközön húztam meg egy nagy méretű csavart két kézre fogva, erőt kifejtve, amikor két pattanást éreztem a bal fülemnél, valahol a dobhártyán belül a fejemben, és éles hasító fájdalmat a bal szemem függőleges vonalában a fejtetőmig.
Azóta olyan, mintha egy pohár lenne a fülemre borítva, belül tisztán hallom magamat, különböző fejmozdulatokra pattogó hangokat hallok, amelyek más számára is hallhatóak voltak.
Most már egy kicsit csökkent a jelenség, de még mindig meg van. Ha kelek fel reggel, akkor mintha átzsilipelne belül valami és tompa fejtető fájás jelentkezik pár másodpercig.
A műtét miatt eddig csak orrtisztítás volt törölgetéssel, ha óvatosan, finoman próbálom fújni, akkor egészen a nyakszirtig éles fájdalom hasít a fejembe!
A sebész, aki műtött, azt mondta, hogy ez nincs összefüggésbe az agyalapi mirigy daganat műtéttel.
A fülészeten először fülkürthurutot diagnosztizáltak, egy hétig csepegtettem Nasivint, de nem javult. Visszamentem, most azt mondták, hogy belső fül értágításra volna szükség. Felírtak Betaserc 24mg és Nootropil 1200mg tablettát, de nekem semmiféle szédülésem nincs és nem is volt, amiket a betegtájékoztatóban írnak.
Audiológián teljesen negatív eredmény készült.
Azt szeretném megtudni, hogy mi okozhatja ezt, igényel-e kezelést a tünet vagy megszűnik magától? Ha kezelni kell, akkor Ön mit javasol? Már így is sok gyógyszert kell szednem, nem szeretnék feleslegesen továbbiakat beszedni.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Nagy András
Kedves Nagy András!
HA az audiológián nem találtak hallásromlást, az már nagyon jó jel! Lehet, hogy az erőlködéstől átmenetileg változott a keringés a fülében, err jó a Betaserc, és a Nootropil, nem csak a keringésre. szerintem átmenetileg jó, ha szedi őket. Mindeesetre az erőlködést mellőzze! Valószinüleg megszünik magától, de ha erősödik, akkor mindenképpen vissza kell mennie a kezelőorvosához.
Üdvözlettel:

Dr Szirmai Ágnes

52838
Tisztelt Doktornő!!

Olvastam válaszát,és felmerültek bennem még kérdések,ha nem okoz Önnek gondot!Fejfájással már kamaszkorom óta küzdök,rendszertelenül tör rám,az utóbbi időben egyre többször.A szorongás állandó jelleggel "bennem van",olyan,mintha mindig izgulnék.Kb.5hónapja voltam neurológusnál(magánrendelésen!!),elmondtam az érzéseimet,hogy a lábam remeg,folyton izgulás érzetem van,imbolygok.Megvizsgált,vakonjárás,reflex vizsgálat stb..,és elmondása szerint neurológiailag nincs semmi bajom.Azért egy koponya Ct-re beutalt,ott nem találtak semmit.Teljesen ki vagyok borulva,hogy nem tudom,mi okozza a panaszaimat,illetve gyógymódot szeretnék,nem szórakozásból járok el magánrendelésekre,így is nem kevés összeget kérnek vizsgálatokért.Szakrendelésen meg magasról tojnak az emberre :(. Jelenleg munkanélküli vagyok,igen nagy problémát okoz így is a megélhetés,ilyen "rosszulléttel"meg nagyon nehéz munkahelyet találni.Az előző munkahelyemen is többször voltam rosszul,a háziorvosom is csak azt tudja mondani,h ide meg oda menjek,persze magánúton.Doktornő szerint most mitévő legyek??Annyira megkeseríti mindennapjaimat,mindig fáradt vagyok,éjjelente nem tudok aludni...nincs kedvem semmihez,mindig bennem van a félsz,mert imbolygok,mint aki erősen ittas állapotban van.A 7végén voltam szórakozni,kb.3dl bort ittam meg,de voltam olyan rosszul,remegett a lábam,bár nem itt elhanyagolható,hogy a tömegtől iszonyodom.Mit tanácsol?Itt Békés megyében nem foglalkoznak az betegekkel,se szakrendelésen.sem magánrendelésen.Várom válaszát!Üdvözlettel: Anikó
Kedves Anikó!
Javaslom, hogy pszichiáterhez forduljon. Akár magánúton, akár a szakrendelés keretében. szorongása van, pánikbetegsége, ez a pszichiáterre tartozik. Gyógyszeresen is lehet kezelni, a ter.pszichiátriai gondozó felirja. Ha nem elegendő, akkor pszichoterápiás kezelésre kell járni, ez kicsit elhúzódóbb, és lehet, hogy csak magánrendelés keretében van.
Üdvözlettel:

Dr Szirmai Ágnes

52774
Tisztelt Doktornő!!
Nekem nem konkrétan forgó jellegű szédülésem van,hanem imbolygó érzés,mintha én dülöngélnék.Évek óta van ez így.Otoneurológiai vizsgálatot is végeztek(iszonyú volt),koponya MRI,hallásvizsgálat,reumatológia-mindent bejártam.Negatívak az eredményeim,a nyakcsigolyám van kicsit elmeszesedve,de az a reumatológus szerint nem okozhat ilyen jellegű "szédülést".Gyerekkoromban kivették a garat-és az orrmandulámat is,majd 14évesen ismét orrmandula műtétre került sor,ill.tubust(grommet)helyeztek a fülembe,amit 1évvel később brutálisan kiszedtek.Netán okozhatja e ez az imbolygó érzésemet,vagy mit tanácsol hová forduljak??31éves vagyok és már rettentően el vagyok keseredve,az egész napomat tönkreteszi ez az érzés.Tisztelettel:Anikó
Kedves Anikó!

Rendszerint az egyensúlyrendszer túlérzékenysége okoz ilyen tünetet, emiatt volt iszonyú az otoneurológiai vizsgálat. A túlérzékenység oka leggyekrabban a fokozott szorongás vagy a migrén. Ha fejfájás is van, akkor ideggyógyászhoz kell fordulni, a fejfájás nincs, akkor a pszichiáter tud segiteni az egyensúlyrendszer érzékenységét csökkentő gyógyszerekkel.
Üdvözlettel:

Dr Szirtmai Ágnes

52583
Drága Doktornő!

Az előző levelemben elfelejtettem kérdezni:ha most is a bal oldal az érintett",akkor balra fordított fejjel indul a manőver,szédül-számol 30ig,átfordít fejet lassan-számol,majd a padló felé néz/borzasztó/ha már nem szédül,lassan felül.
ezt egy menetben 3x és napi 2x vagy 3 alkalommal lehet?Minél többször,annál előbb megy el a kristály? A labirint tornát is lehet minél többször? /Azt egész jól bírom":)csak a lefekvés és balra fordulás ágyban rémes.

Szeretettel üdvözlöm.
Kántorné
Igen, a balra fordulással kell indulni.
Üdv:
Sz. Á

52580
Kedves DoktornŐ!
Az éjjel megfordultam..hát visszajött a bppv fél 3 kor .Amikor már teljesen meggyógyultam.Akupunktúra.biorezonancia is teljesen egészséges belső fület mutatott-Ön is márc.ban látott,milyen jól vagyok.2Frontin persze azonnal.Vérnyomás 150,pulzus 100..generálódik a dolog.Reggel azonnal labirint torna,B6.Betagen. Szomszéddal a bppv.manőver 3x.Persze megy a szoba,szívdobogás..nem tudok merek lehajolni,elbillenek.
Nem lehet,hogy megint 1évig beteg legyek. /a 3.ismétlés már nem volt annyira rémes-a manőver-
Kérem szépen adjon tanácsot.Önhöz júni 21re van időpontom a Klinikán.
Köszönettel: Kántorné /voltam anno a Medimomban is/
Kedves Kántorné!

A BPPV sajnos ilyen, de ha időben elkezdjük kezelni, akkor nem lesz ennyire szorongásos.
Torna, Daedalon és Frontin is szükséges. Ha csütörtök reggel is forgásra ébred, akkor hivjon fel telefonon csütörtök délelőtt. Megbeszéljük, mi a teeendő.
Addig torna, és nyugi!!!
Üdvözlettel:

Dr szirmai Ágnes

Összesen: 107 oldal
9101112131415161718


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr. Szirmai Ágnes

neurológia, audiológia, fül-orr-gégészet
szirmai.agnes@med.semmelweis-univ.hu

Szponzorált hirdetések